Штампати
У Бањалуци је данас почела градња кружне раскрснице на укрштању Западног транзита и Улице Триве Амелице, укупне вриједности 2.452.000 КМ и са роком за извођење радова од шест мјесеци
Датум: 15.04.2024

Милан Дакић, вршилац дужности директора Путева Републике Српске, истакао је да је ово једна од кружних раскрсница које ће се градити у наредном периоду у Бањалуци. 
 
''Јавно предузеће Путеви Републике Српске заједно са Министарством саобраћаја и веза Републике Српске и градом Бањалука улази у пар заједничких пројеката у изградњи низа неопходних кружних токова који су стварно потребни Бањалуци, јер сви смо свједоци да је сваким даном све више саобраћај јако оптерећен новим бројем возила који захтијевају и измјену одређених саобраћајница. Ова саобраћајница овдје ће коштати 2.452.000 КМ и планирана је да се заврши у наредних шест мјесеци'', рекао је Дакић. 
 
Недељко Чубриловић, министар саобраћаја и веза у Влади Републике Српске, истакао је да је Влада Српске усвајајући програм рада ''Путева Српске'' предвидјела подршку локалним заједницама у њиховим настојањима да смање проблем саобраћане гужве. 
 
''Мислим да чворишта која су уочена као загушеност саобраћаја и саобраћајнице које не дозвољавају толики проток треба рјешавати баш на овај начин како то Бањалука ради. Ја се захваљујем људима који су пројектовали функционалне кружне токове у Бањалуци, који на томе посвећено раде. Град Бањалука показао се као неко ко размишља и о будућности развоја самог града'', рекао је Чубриловић. 
 
Додао је да ће већ сутра отпочети радови на изградњи новог кружног тока на Источном транзиту и да ће изградња ове двије кружне раскрснице допринијети убрзаном протоку возила. 
 
Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке, истакао је да град на Врбасу улази у велики инвестициони циклус вриједан осам милиона марака које су намијењене за најважније раскрснице и магистралне путеве у овом граду. 
 
''Заиста ово је један велики значајни инвестициони циклус који се тиче неколико најважнијих раскрсница, рекао је Станивуковић додајући да је извођач радова на изградњи овог кружног тока предузеће ''Градип''. 
 
Он је позвао грађане на стрпљење додајући да ће се потрудити радове завршити и прије планираног рока који је шест мјесеци.