Штампати
Почетак радова реконструкције раскрснице у кружни ток у Дервенти
Датум: 14.09.2021

Давор Кострешевић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука данас је у Дервенти увео извођача радова ''Геокоп'' у радове, чиме је почела реконструкција раскрснице у кружни ток на укрштању магистралних путева м14.1, Дервента-Брод-Брусница и м17.2, Дервента-Шешлије. Радове у потпуности финансира Јавно предузеће у вриједности од 850.000 КМ. 
 
Кострешевић је изјавио новинарима да је намјера да се уради реконструкција како би постојећа трокрака раскрница постала кружна раскрсница са три улазне и три излазне траке. 
 
Према његовим ријечима, улазне траке биће ширине четири или нешто више метара, излазне 5,1 метар или више, унутрашња трака би била задовољавајућих шест метара, а комплетан вањски пречник кружнице биће 23,5 метра. 
 
''Што се тиче саме технологије у смислу извођења слојева асфалта састоји се од тампонских слојева у два слоја укупне дебљине 40 центиметара, два слоја асфалнте масе дебљине асфалта пет центиметара. Укупна вриједност радова је 850.000 КМ и рок завршетка радова је 180 календарских дана '', додао је Кострешевић. 
 
Градоначелник Дервенте Милорад Симић рекао је да је ово пета кружна раскрсница на подручју града. 
 
''Нешто смо радили у властитом аранжману, а ово је друга кружна раскрсница која се ради из средства ''Путеви Републике Српске''. Раскрсница је на путу гдје се укрштају два магистрална пута, заиста фреквентно мјесто и срце индустријске зоне'', рекао је Симић. 
 
 
Изградњом кружне раскрснице утицаће се на растерећење саобраћаја и на безбједније одвијање саобраћаја.