Штампати
Почела рехабилитација магистралног пута првог реда М-108 Бањалука - Челинац
Датум: 09.09.2020

У бањалучком насељу Врбања данас је почела рехабилитација дионице магистралног пута Бањалука-Челинац, у дужини од 1,3 километра, а вриједност радова је 838.000 КМ.
 
Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" рекао је да радове изводи домаће предузеће "Нискоградња" из Лакташа, а рок за њихов завршетак је 60 дана. 
 
"У вријеме кризе узроковане пандемијом ковида 19 јако је битно и за Републику Српску и за Бањалуку да све радове у Српској изводе домаће фирме", истакао је Нешић.
 
Он је навео да су за рехабилитацију коловоза на овој дионици, за систем одводње и саобраћајну сигнализацију предвиђена средства у износу од 838.000 КМ.
 
Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да је рехабилитација ове саобраћајнице била неопходна, јер је пут доста пропао, а дневно њиме прође на хиљаде возила, док иде и градски саобраћај за насеља Врбања и Зелени вир. 
 
"Ради се и на реконструкција тротоара и грађани ће, без обзиора да ли су возачи и пјешаци, имати боље услове када радови буду завршени", казао је Радојичић.
 
Он је најавио да сутра почиње и рехабилитација дијела пута од Гимназије према насељу Српске Топлице, која је, такође, врло фреквентна и оптерећена саобраћајница.
 
"Десетине километара путне мреже различитих категорија и доста тога радимо са предузећем `Путеви Републике Српске`, јер је на подручју Бањалуке много регионалних и магистралних путних праваца", истакао је Радојичић.