Штампати
Пуштена у саобраћај рехабилитована дионица Р446а, Бистрица-Подграб
Датум: 29.08.2020

Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука заједно са Ненадом Вуковићем, градоначелником Источног Сарајева, Бошком Југовићем, начелником општине Пале и Недељком Елеком, предсједником Надзорног одбора олимпијског центра ''Јахорина'' данас је у саобраћај званично пустио рехабилитовану дионицу регионалног пута Р446а, Бистрица –Подграб, у зони Олимпијског центра ''Јахорина'', у дужини од 2400 метара, а у чију рехабилитацију је уложено 1,1 милиона КМ. 
 
Нешић је истакао да је предузеће ''Приједорпутеви'' радове  на овој дионици завршило у рекордном року.
 
''Радове смо почели 14.августа и завршили смо их у року од 15 дана. То значи да у сарадњи Јавног предузећа и домаћих фирми из Републике Српске, ако се добро организујемо, можемо и добро да урадимо посао'', рекао је Нешић.
 
Нешић је најавио да ће Јавно предузеће ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука рехабитовати и пут Јахорина- Пале, чиме ће ова дионица бити комплетна. 
 
Нешић је подсјетио да је у мају завршена реконструкција пута Триангла-Јасик, што је једна од капиталних инвестиција на подручју сарајевско-романијске регије, те да је преостало да се споји Требевић са Јасиком, чиме ће додатно бити ојачан туризам у овом дијелу Републике Српске. 
 
Говорећи о будућим пројектима  на овом дијелу Републике Српске, Нешић је рекао да ће до 1. октобра бити завршен кружни ток у Лукавици, који није раније урађен због нерјешених имовинско-правних односа, као и да су обезбјеђена финансијска средства за два кружна тока на Палама, на којима би радови требало да почну прије краја ове грађевинске сезоне.
 
Ненад Вуковић, градоначелник Источног Сарајева рекао је да је у кратком року испуњено обећање и урађена савремена саобраћајница, односно рехабилитација пута значајног за развој туризма. 
 
''Сви заједно окупљени можемо учинити Јахорину онаквом какву желимо и локалне заједнице и Влада Републике Српске, а у томе и 'Путеви Републике Српске' имају битну улогу'', нагласио је Вуковић.
 
Бошко Југовић, начелник Пала изразио је задовољство јер су радови урађени у рекордном року.