Штампати
Састанак ЈП ''Путеви РС'' и ЈП ''Дирекција цеста ФБиХ''
Датум: 19.03.2012

Представници ЈП "Дирекција цеста Федерације БиХ" боравили су данас у првој овогодишњој радној посјети Јавном предузећу "Путеви Републике Српске"

У разговору са Управом ЈП "Путеви РС" и главним инжењерима размијењена су искуства о рехабилитацији путне мреже. Четворогодишња "Студија рехабилитације путне мреже РС" која садржи 55 дионица магистралних и регоналних путева у укупној дужини 1100 km у потпуности је завршена. Рехабилитација је обухватила 39 дионица магистралних путева у дужини од 820,652 km и 16 дионица регионалних путева у дужини од 333,867 km.
 
Пројекат рехабилитације у Федерацији БиХ још није завршен, а обухвата само магистралне путеве, док регионалне путеве одржавају кантони.
 
Недељко Кнежевић, директор ЈП "Путеви РС" и Филип Вујева, директор ЈП "Дирекција цеста ФБиХ" сложили су се да је рехабилитација путне мреже значајан пројекат како на побољшању стања путне мреже, тако и безбједности саобраћаја и учесника у саобраћају, те да би пројекат требало наставити са новим студијама рехабилитације.
 
Представници два Јавна предузећа разговарали су о пројекту повећања безвједности саобраћаја и учесника у саобраћају. Неопходно је формирати базе података о саобраћајним несрећама у Републици Српској и Федерацији БиХ, чија би евиденција била један од основа за будуће пројекте безбједности саобраћаја и учесника у саобраћају.