Штампати
Обилазак радова на рехабилитацији М17, Модрича-Шешлије-Добој
Датум: 22.05.2020

Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа „Путеви Републике Српске“ и Борис Јеринић, градоначелник Добоја, обишли су данас радове на рехабилитацији дионице магистралног пута М-17, Добој-Шешлије-Модрича, чија је дужина 49 километара, а вриједност радова 15.858.340,15 КМ.

Нешић је подсјетио да су радови отпочели у октобру 2019. године, са роком завршетка од 365 дана.

„Битно је истаћи да цијели пројекат финансира Влада Републике Српске, да је вриједност пројекта 15.858.340,15 КМ., док је извођач радова фирма „МГ Минд“, рекао је Нешић новинарима у Добоју, истакавши да ће по завршетку ове трасе бити обезбјеђен квалитетнији, безбједнији и знатно бржи друмски саобраћај за један од најфреквентнијих путева, како у Републици Српској, тако и у цијелој Босни и Херцеговини.

Он је навео да ће осим ових радова, код Добоја изградити двије кружне раскрснице и то једну код бензинске пумпе „Ина“, док је друга планирана на укрштању магистралних путева М-17 и М-4, односно скретање ка Тузли.Укупна вриједност поменутих кружних раскрсница је 1.250.000 КМ.

„Када ће се кренути у извођење тих радова, искључиво зависи од града Добоја. Градоначелник ме је данас обавијестио да су они ријешили имовинске односе, тако да очекујем да у наредних 10 дана кренемо и са изградњом ове двије кружне раскрснице“, каже Нешић.

Градоначелник Добоја, Борис Јеринић, напоменуо је да је Градска управа према раније потписаном споразуму успјела да ријеши имовинско-правне обавезе, иако је магистрални пут у власништву Републике Српске.

Захвалио је Влади Српске што ће Јавно предузеће „Путеви Републике Српске“ финансирати изградњу обје кружне раскрснице, а не само једне, како је то било предвиђено првим споразумом.