Штампати
19 машина кренуло ка источном дијелу Републике Српске
Датум: 06.02.2012

19 машина за чишћење снијега кренуо је данас из Јакуповаца код Лакташа ка Источном Сарајеву како би заједно са локалним предузећима што прије очистили путне комуникације на том подручју. Пут источног дијела Републике Српске кренуле су слиједеће машине: 2 камиона, 3 булдозера, 9 утоваривача, 2 вучна воза, 2 ровокопача, цистерна са 10 тона горива, те механичари и алат.

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић, који је заједно са министром просвјете и културе РС Антоном Касиповићем и в.д. директором ЈП "Путеви РС" Недељком Кнежевићем, присуствовао испраћају конвоја на Романију, рекао је новинарима да ће конвој, након што стигне на одредиште, почети да чисти снијег према Трнову, Добром Пољу и Калиновику.

"Машине ће са радом кренути одмах вечерас када тамо дођу. Један дио конвоја формирао је колону у Прњавору, а један дио у Друговићима и у конвоју ће проћи кроз Федерацију БиХ. Треба им најмање осам часова до одредишта", истакао је Џомбић.

Он је навео да ће на машинама радити дупле екипе да би се без стајања непрекидно радило и ноћу и дању, и да представници ових предузећа сматрају да ће у наредна два дана деблокирати све путне правце без обзира на падавине.