Штампати
Потписан споразум о регулисању међусобних односа са градом Градишка
Датум: 07.05.2020

Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука и Зоран Аџић, градоначелник Градишке потписали су данас ''Споразум о регулисању међусобних односа''.

Споразум се односи на регулисање међусобних односа, као и координисано дјеловање на извршењу свих активности потребних за реализацију пројетака:

  • Пројекат кружне раскрснице на укрштању саобраћајнице на улазу у Агроиндустријску зону Нова Топола са магистралним путем М16, дионица Градишка-Бања Лука, град Градишка;
  • Пројекат кружне раскрснице на укрштању магистралних путева М14.1, дионица Нова Топола-Србац, М16, дионица Градишка –Бања Лука и регионалног пута Р477, дионица Чатрња –Нова Топола (центар МЗ Нова Топола), град Градишка;
  • Пројекат кружне раскрснице на укрштању магистралних путева М16, дионица Градишка- Бања Лука и М14.1, дионица Драксенић-Градишка (улаз у Градишку из правца Бање Луке), град Градишка. 

Укупна вриједност ових инвестиција износи 4,1 милион КМ.

''Наша обавеза, осим извођења радова и избора најповољнијих понуђача, јесте стручно-технички надзор. Град Градишка је доставио пројекат, сад радимо ревизију и надамо се да ћемо у наредних 15 дана расписати јавни позив за избор најповољнијег понуђача и приступити радовима'', рекао је Нешић.

Нешић је истакао да ће се прво радити кружни ток на улазу у Градишку, јер је ријеч о највећем пројекту од ова три, чија је вриједност 2,7 милиона КМ.

''Након избора најповољнијег извођача приступићемо радовима и вјерујемо да ћемо то завршити прије зимске сезоне и на тај начин ћемо обезбједити несметано,брже и безбједније одвијање саобраћаја у Градишци'', рекао је Нешић.

Нешић је подсјетио да Јавно предузеће тренутно на подручју Градишке изводи радове рехабилитације коловоза у Чатрњи и Крушику.