Штампати
Почела изградња кружне раскрснице код М4 у Бањој Луци
Датум: 19.03.2020

Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука и Игор Радојичић, градоначелник Бање Луке увели су данас предузеће ''Нискоградња'' из Лакташа у радове на изградњи кружне раскрснице на укрштању магистралног пута М4 са Улицом Ивана Горана Ковачића и браће Пиштељић чија је вриједност 1.300.000 КМ, а радови ће се изводити у наредних 120 радних дана.

Ненад Нешић је рекао да је ријеч о модерној кружној раскрсници са двије траке.

"Имаћемо двије улазне и двије излазне траке, а након тога ћемо урадити и 140 метара у правцу Улице Ивана Горана Ковачића. Данас смо потписали и споразум о реконструкцији ове улице у вриједности два милиона КМ. `Путеви Српске` ће у потпуности финансирати модернизацију ове улице властитим средствима, док ће град ријешити имовинско-правне односе и урадити потребни пројекат", навео је Нешић.

Игор Радојичић, градоначелник Бање Луке рекао је да је ријеч о веома фреквентној раскрсници на којој се, у нормалним околностима, дневно региструје око 1.100 пролаза аутобуса, те да ће изградња кружне раскрснице омогућити бољи и лакши саобраћај.

"Вршимо уједно повезницу источног и западног транзита. Читава линија од новог зеленог моста, преко продуженог источног транзита, неколико кружних раскрсница на тој траси овдје се спаја на сјеверној тачки са западним транзитом", рекао је Радојичић новинарима у Бањалуци.

Ненад Нешић и Игор Радојичић размјенили су споразум о реконструкцији Улице Ивана Горана Ковачића. Вриједност ове инвестиције је два милиона КМ, а изводиће се у другој фази, након завршетка изградње кружне раскрснице.