Штампати
Почетак реконструкције регионалног пута Р446, Лукавица-Пале
Датум: 13.07.2019

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и вршилац дужности директора предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић извођењем извођача радова ''Страбаг'' д.о.о. Сарајево озваничили су почетак радова на реконструкцији и рехабилитацији регионалног пута Р446, Лукавица-Пале вриједности 3.250.000 КМ.
 
Ненад Нешић рекао је да је ријеч о саобраћајници дужине 3,9 километара, те да ће рок за завршетак радова од 180 дана сигурно бити испоштован. 
 
"У оквиру радова укључена је и комплетна реконструкција и рехабилитација моста од 35 метара. Урадићемо комплетну реконструкцију и спојити дионицу Лукавица-Триангла. Могу да обећам да ће радови бити зваршени прије почетка зимске сезоне", рекао је Нешић. 
 
Кад је ријеч о обнови дионице пута од Триангле до Јахорине, Нешић је рекао да га је премијер Вишковић упознао да се ради на обезбјеђивању средстава за тај пројект, јер "Путеви Републике Српске" у овом тренутку немају средства за његову реализацију. 
 
Нешић је истакао да је уз помоћ Владе и премијера Вишковића, у наредном периоду предвиђена и реконструкција пута од Враца до Миљевићке кривине дужине 1,5 километара. 
 
"Тендер је у завршној фази, а вриједност радова 400.000 КМ. Уз подршку и сагласност премијера Вишковића у наредном пероду ћемо са начеником општине Источни Стари Град Бојом Гашановићем потписати споразум о рехабилитацији пута од Миљевићке кривине према Јасику вриједности 900.000 КМ", додао је Нешић.