Штампати
Потписан уговор о реконструкцији улице 1,5 милиона км
Датум: 19.06.2019

Вршилац дужности директора предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић и начелник општине Брод Илија Јовичић потписали су споразум о регулисању међусобних обавеза у реконструкцији Улице Бродског батаљона укупне вриједности 1,5 милиона марака, које је обезбиједила Влада Републике Српске.
 
„Ово је прва од три фазе пројекта - реконструкција Улице Бродског батаљона у дужини од једног километра, што је процјењено на 1.436,000 конвертибилних марака, а уз надзор то износи око 1.600,000 конвертибилних маракакм, за шта су средства обезбједили Влада Српске и „Путеви РС“, рекао је  Нешић.
 
Нешић је напоменуо да ће се градити и два кружна тока - према Дервенти и према Оџаку, за шта је планирано укупно  1.400,000 КМ: „за један кружни ток рјешени су имовинско-правни односи што је надлежност Општине и, до краја љета, можемо расписати позив за најповољнијег понуђача за извођење радова“.
 
Потписивању споразума у згради општине присустовао је министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић. 
 
„Овим капиталним објектом, заобилазницом у Броду рјешавамо питање собраћајног колапса на граничном прелазу“ рекао је начелник општине Илија Јовичић и додао да ће овим пројектом општина добити модерну саобраћајницу „са 9 метара ширине, са тротоарима, зеленим површинама и биће најфреквентнија, јер цијели транзит за преласке преко границе овдје треба да се усмјери“, рекао је Трнинић.
 
Након потписивања уговора, извођач радова предузеће "МГ минд" званично је почео реконструкцију улице Бродског батаљона, односно градске обилазнице у овом мјесту. 
 
Тиме ће у великој мјери бити растерећен саобраћај у овој локалној заједници, посебно на раскрсници код Граничног прелаза Брод-Славонски Брод.