Штампати
Потписан Споразум о регулисању међусобних односа између ЈП „Путеви Републике Српске“ и општине Челинац
Датум: 23.05.2019

Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука и Момчило Зељковић, начелник општине Челинац потписали су данас, 23.05.2019. године Споразум  о регулисању међусобних обавеза за изградњу кружне раскрснице на укрштању магистралног пута М4 и регионалног пута Р476 у Челинцу.
 
Споразум представља  регулисање међусобних односа као и координирано дјеловање споразумних страна на извршењу свих активности и радова потребних за реализацију пројекта реконструкције постојеће раскрснице у кружну раскрсницу на укрштању магистралног пута М4 и регионалног пута Р476.
 
''Вриједност радова биће позната након што општина Челинац изврши потребне припреме за градњу , а грубе процјене су између 200.000 и 400.000 КМ'', навео је Нешић након састанка.
 
Према потписаном споразуму, Јавно предузеће дужно је да обезбједи финансијска средства за градњу и проведе процедуре јавне набавке избора извођача, док су обавезе општине Челинац да уради пројектну докумнетацију и рјеши имовинско-правне односе на локалитету будуће кружне раскрснице.