Штампати
Радни састанак о инфраструктурним пројектима за већу безбједност саобраћаја у Бијељини
Датум: 23.04.2019

Вршилац дужности директора Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић најавио је након састанка са градонаелником Бијељине Мићом Мићићем улагање у два инфраструктурна пројекта у Бијељини с циљем подизања безбједности саобраћаја на овом подручју.
Ријеч је о трећој искључној траци на заобилазници око града и скретању у Доњем Драгаљевцу на магистралном путу ка Брчком. 
 
"Од три проблема који су најважнији за путну инфраструктуру у Бијељини, ми ћемо у овој години ријешити два, а за изградњу кружне раскрснице која ће град повезивати са будућим аутопутем договорили смо се да у наредном периоду закључимо споразум којим ћемо јасно дефинисати права и обавезе `Путева Републике Српске` и града Бијељина", рекао је Нешић.. 
 
Нешић је појаснио да је пракса  да локалне заједнице ураде пројекат и ријеше имовинско-правне односе, а да Јавно предузеће "Путеви Републике Српске" финансира изградњу саобраћајнице, те да би према постојећем идејном рјешењу, овај пројекат могао да кошта око милион КМ. 
 
"Констатовали смо да је стање путне инфраструктуре у Бијељини на задовољавајућем нивоу, а настојаћемо да оно буде и боље", поручио је Нешић након састанка у Градској управи Бијељине. 
 
Градоначелник Бијељине Мићо Мићић рекао је новинарима да је на састанку било ријечи о безбједности саобраћаја на заобилазницама и да су дефинисана три локалитета гдје је заједничким напорима потребно унаприједити путну инфраструктуру како би се подигла безбједност у саобраћају. 
 
Након састанка, Нешић и Мићић су са сарадницима изашли и на локацију на којој ће до краја године бити реализована два пројекта на путној инфраструктури у Бијељини, чији је циљ повећање безбједности саобраћаја.