Штампати
Пуштен у саобраћај кружни ток на М4
Датум: 18.03.2019

Кружни ток на магистралном путу М4, Бања Лука-Челинац, на укрштању са Улицом Олимпијских побједника у Бањој Луци пуштен је данас, 18.03.2019. године, свечано у саобраћај. 
Кружну раскрсницу, која има и подземни пролаз за пјешаке, у саобраћај су пустили Нненад Нешић, вд директора Јавног педузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука, Радован Вишковић, предсједник Владе Републике Српске, Неђо Трнинић, министар саобраћаја и веза РС и Игор Радојичић, градоначелник Бање Луке. 
 
Ненад Нешић истакао је да је ријеч о веома захтјевној кружној раскрсници са потходницима, те да је већи дио финансијских средстава у износу од 1.7 милиона КМ уложен у изградњу потходника.
 
''Сада имамо модерну саобраћајницу гдје ћемо побољшати проток саобраћаја и побољшати безбједност, што треба да буде један од приоритета и у будућем времену'', нагласио је Нешић. 
 
Радови на изградњи кружне раскрснице започели су 04.12.2018. године, са роком изградње од 120 радних дана. Радове је изводило предузеће ''Нискоградња'' Лакташи. Вриједност инвестиције износила је 2.8 милиона КМ, а инвеститор изградње било је Јавно предузеће ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука.