Штампати
Потписан меморандум о изградњи обилазнице Братунац
Датум: 24.07.2018

Ненад Нешић, вршилац дужности директора ЈП ''Путеви РС'' и начелник општине Братунац Недељко Млађеновић, потписали су данас, 24.07.2017. године у Братунцу ''Меморандум о разумијевању између  ЈП ''Путеви Републике Српске'' и Општине Братунац о модалитетима пословно-техничке сарадње на основама кооперације и узајамног партнерства на реализацији пројекта изградње обилазнице Братунац'', присуству министра саобраћаја и веза Републике Српске Неђе Трнинића.
 
Ненад Нешић, вршилац дужности директора предузећа "Путеви Српске"  након потписивања меморандума рекао је да ће изградња заобилазнице омогућити боље повезивање Братунца са осталим дијеловима Републике Српске и Србијом, те брже и боље одвијање саобраћаја на заједничком граничном прелазу за Србију и БиХ код новог моста "Братољуб".  
 
Трнинић је рекао да је овим меморандумом дефинисано питање израде неопходне техничке документације за изградњу заобилазнице коју ће градити "Путеви Српске", изразивши наду да ће та активност бити завршена и да ће идуће године почети изградња. 
 
"Изградњом заобилазнице око Братунца комплетирао би се пројекат изградње путне инфраструктуре према новом граничном прелазу и мосту на Дрини", појаснио је Трнинић. 
 
Млађеновић је изразио захвалност Влади и "Путевима Српске" за подршку овом пројекту који ће омогућити квалитетно саобраћајно рјешење, боље функционисање и безбједнији саобраћај кроз Братунац