Штампати
Уведен извођач радова за уклањање наплатних кућица на М16
Датум: 20.07.2018

Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука  и Неђо Трнинић, министар саобраћаја и веза РС данас, 20.07.2018. године, увели су извођача радова конзорциј: ''Козарапутеви''д.о.о. Бања Лука, ''Приједорпутеви''а.д. Приједор и ''ДОС Електро'' д.о.о. Бања Лука, у радове на уклањању наплатних кућица на магистралном путу М16, Бања Лука- Клашнице.
 
Ненад Нешић је нагласио да су многобројне жалбе и комплексност закона о јавним набавкама онемогућавали да се посао уклањања наплатних кућица изврши и раније.
"Колико је мени познато, прије него што  је почело подизање ових кућица, добијена је грађевинска па употребна дозвола", рекао је Нешић. 
 
Министар Трнинић је рекао да је уклањање наплатних кућица почело након више година покушаја да се дође до рјешења 
 
"По подацима МУП-а, овдје је у протеклом периоду било 49 саобраћајних незгода, од чега двије са смртним посљедицама. Сваки пут била је појединачна кривица учесника у саобраћају. Имали смо прекорачење брзине, а у овим несрећама, гдје је било смртно страдалих, у питању је велика доза алкохола", навео је министар саобраћаја и веза. 
 
Рок за извођење радова је 45 радних дана, а режим одвијања саобраћаја биће измјењен и обиљежен неопходном саобраћајном сигнализацијом.