Штампати
Обиљежен Дан сјећања на страдале у саобраћајним незгодама
Датум: 18.11.2012

Паљењем 163 свијеће на Тргу Крајине у Бањој Луци и дијељењем промотивних летака, Република Српска се ове године први пут прикључила Свјетској седмици сјећања на жртве саобраћајних незгодама, а 18.11. проглашен је Свјетском даном сјећања на жртве саобраћајних незгода. 

Слоганом ''Сјетите нас се! Прерано смо умрли'' и 163 свијеће за исто толико страдалих у саобраћајним несрећама у 2011. години у Републици Српској, одата је почаст настрадалима, али и скренута пажња свим учесницима у саобраћају да поштују саобраћајне прописе, ограничења брзине и друге знакове забрана и упозорења, јер на тај начин чувају свој живот, али и животе других учесника у саобраћају. 
 
Подсјећамо, у Републици Српској живот изгуби око 160 људи (у 2011. години погинуле су 163 особе), док преко 3.200 људи буде трајно или привремено онеспособљено због повреда задобијених у сударима на путевима. Економски трошкови оваквих догађања су огромни, и превазилазе 2% бруто националног дохотка Републике Српске (годишње преко 174 милиона КМ). 
 
Милија Радовић, директор Агенције за безбједност саобраћаја рекао је након паљења свијећа, да:''Број страдалих не смије бити само статистика, јер иза сваког угашеног живота стоји и много унесрећених породица.''
 
Обиљежавању Сјетског дана сјећања на жртве саобраћајних несрећа присуствовали су представници Министарства саобраћаја и веза РС, МУП-а, Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'', ЈП ''Аутопутеви РС'', АМС РС, Агенције за безбједност саобраћаја, те представници административне службе града Бањалука.