Штампати
Започела модернизација М4 и пута за Вериће
Датум: 22.08.2012

Директор Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" Недељко Кнежевић и предсједник Скупштине града Бањалука Слободан Гаврановић озваничили су 22.08.2012. године почетак модернизације тзв. Верићког пута, који се спаја са магистралним путем M4 Бањалука–Приједор.

На магистралном путу М4, дионица Ламовита – Ивањска, раскрсница према селу Верићи није у складу са прописима и не омогуцава безбједно скретање како са магистралног на локални, тако ни са локалног на магистрални пут. Наиме, са оба локална пута који се укрштају са магистралним путем, постоје по два крака чиме се ситуација у зони раскрснице јос више компликује. Такође, нису сређене ни силазне/узлазне рампе, што отежава силазак на магистрални пут, односно, скретање на локалне путеве, те је отежано саобраћање са једног на други локални пут преко магистралног пута.
 
Пројект реконструкције предметне раскрснице и  М-4  урадио је   ''ИНФРА'' д.о.о. Бања Лука. 
 
Вриједност инвестиције је 350.000 КМ, а радове ће у наредних 30 дана изводити конзорциј  ''Приједорпутеви/Козарапутеви''.
 
Уводећи извођача у радове, директор Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' Недељко Кнежевић рекао је  да је ријеч о веома фреквентном путном правцу и раскрсници, на којима су се често дешавале саобраћајне незгоде:
 
"Ово се ради због подизања нивоа безбједности свих учесника у саобраћају, првенствено људи који користе овај локални пут. Сада ћемо добити класичну четворокраку раскрсницу са одвајањем лијевом искључном траком према локалним путевима, што ће доста побољшати живот мјештана".
 
Тренутно се изводе радови на локалној саобраћајници, те се возачи позивају да поштују саобраћајну сигнализацију. Када се радови буду изводили на магистралном путу М4, неће бити потпуне обуставе саобраћаја, него ће се саобраћај одвијати наизмјенично једном саобраћајном траком у зависности од радова. За измјене режима саобраћаја у току извођења радова на М4, учесници у саобраћају биће обавјештени путем средстава информисања и адекватном саобраћајном сигнализацијом.