Штампати
Стање на путевима
Датум: 11.11.2019

На путевима у Републици Српској саобраћа се по сувим и  мјестимично  мокрим и клизавим коловозима. Дужих застоја нема, а ванредна ограничења биљеже се на дионицама гдје се изводе радови и саобраћа уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију,чије поштовање је обавезно. У котлинама и дуж ријечних токова,те преко планинских превоја,скрећемо пажњу на мјестимично смањену видљивост због магле и ниске облачности. У усјецима и поред камених косина биљежимо чешће одроне камења и земље на коловоз.На свим путним правцима савјетујемо максимално опрезну вожњу,прилагођену стању и условима на путу.

У току су радови на реконструкцији моста краља Александра И Карађорђевића у Зворнику, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја на магистралном путу МИ 115 (М-19) Каракај 2-Дрињача. Предвиђено је да ови радови трају до 31.12.2019. године, а постављена је привремена саобраћајна сигнализација, чије поштовање је обавезно.

Због санационих радова на магистралном путу МИ-105 (стара ознака пута М-17) Модрича1-Вукосавље (Јакеш)-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-граница РС/ФБИХ (Каруша), измијењен је режим одвијања саобраћаја, уз постављену саобраћајну сигнализацију. (31.12.2019.године)

Настављени су радови на дионици магистралног пута М-19 Дрињача-Милићи-Власеница гдје су у току су радови на реконстукцији коловоза, због чега се саобраћај одвија једном саобраћајном траком.(31.12.2019.).

У току су радови на изградњи кружне раскрснице, на споју магистралних путева М-4 Драготиња-Приједор-Козарац, М-15 Козарска Дубица-Приједор и Улице 29. новембар у Приједору, због чега се саобраћај одвија успорено, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију. (Предвиђено је да радови трају до 31.12.2019. године).

Измијењен је режим саобраћаја и постављена је привремена саобраћајна сигнализација на магистралном путу М-17, дионица Јоховац-Руданка (на стационажи од км 0+520м) због радова на регулисању улаза и излаза возила градилишта на магистрални пут, а која су ангажована на изградњи ауто-пута Коридор Вц, кроз Републику Српску, од петље Јоховац до петље Руданка. (Радови су планирани до 31.12.2019.)

Деминирање терена изводи се на радилишту  “Клакари Доњи 8, 13 и 14”, у општини Брод, због чега долази до привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута М-14.1 Брод –Оџак и то радним данима у времену од 08:00 до 15:00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја (до 20.12.2019.).

Због радова на изградњи мини хидроелектране, на магистралном путу М-4 Котор Варош-Ободник, измијењен је режим одвијања саобраћаја. (Радови су планирани до 31.12.2019.)

У току су радови на изградњи МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на магистралном путу М-18, на дионици Крупац-граница РС (Богатићи), на територији општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију (семафоре). Радови су планирани до 31.12.2019. године.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Р-414 Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Р-476 Укрина-Горња Вијака и Р-458 Лопаре (Мачковац)-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића. У току су и радови на регионалном путу Р-455 дионица Шековићи-Цапарде, саобраћај се одвија наизмјенично једном коловозном траком.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због активираног клизишта, одвија једном траком, наизмјенично. Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко самог надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

Због покретања клизишта, на локалном путу Сводна-Брезици (општина Нови Град), саобраћај се одвија једном траком.

Забране саобраћаја

На регионалном путу Р-454 а Братунац 3-Дрињача у временским периодима од 00:00 до 07:00 и од 16:00 до 00:00 часова на снази је забрана саобраћаја за теретна возила укупне масе преко 3,5 т и аутобусе класе М3, а због радова на санацији клизишта. Ова забрана се не односи на аутобусе превозника ад Холдинг "Дринатранс" Зворник, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

На регионалном путу Р-458 Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ (Шћепан Поље), забрањен  је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона. (Рјешење Мин. саоб. и веза 13.03/345-103-1/15, од 11.12.2015.).