Штампати
Стање на путевима
Датум: 20.11.2019

На већини путних праваца у Републици Српској саобраћа се по мокром или влажном коловозу. Изузетак су дионице у јужним крајевима гдје је коловоз сув.У котлинама и уз ријечне токова,те преко превоја, скрећемо пажњу на мјестимичну маглу или ниску облачност,а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина,на могуће одроне земље и камења на коловоз. На свим путним правцима возачима  савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу,уз обавезно  посједовање зимске опреме.На путевима на којима се изводе санациони радови, режим вожње је измијењен и регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом,чије је поштовање обавезно.

На магистралном путу М-14.1 Бијељина-Шепак, у мјесту Патковача, саобраћај се, због радова, одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком.

У току су радови на реконструкцији моста краља Александра И Карађорђевића у Зворнику, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја на магистралном путу МИ 115 (М-19) Каракај 2-Дрињача. Предвиђено је да ови радови трају до 31.12.2019. године, а постављена је привремена саобраћајна сигнализација, чије поштовање је обавезно.

Због санационих радова на магистралном путу МИ-105 (стара ознака пута М-17) Модрича1-Вукосавље (Јакеш)-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-граница РС/ФБИХ (Каруша), измијењен је режим одвијања саобраћаја, уз постављену саобраћајну сигнализацију. (31.12.2019.године)

Настављени су радови на дионици магистралног пута М-19 Дрињача-Милићи-Власеница гдје су у току су радови на реконстукцији коловоза, због чега се саобраћај одвија једном саобраћајном траком.(31.12.2019.).

У току су радови на изградњи кружне раскрснице, на споју магистралних путева М-4 Драготиња-Приједор-Козарац, М-15 Козарска Дубица-Приједор и Улице 29. новембар у Приједору, због чега се саобраћај одвија успорено, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију. (Предвиђено је да радови трају до 31.12.2019. године).

Деминирање терена изводи се на радилишту  “Клакари Доњи 8, 13 и 14”, у општини Брод, због чега долази до привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута М-14.1 Брод –Оџак и то радним данима у времену од 08:00 до 15:00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја (до 20.12.2019.).

Због радова на изградњи мини хидроелектране, на магистралном путу М-4 Котор Варош-Ободник, измијењен је режим одвијања саобраћаја. (Радови су планирани до 31.12.2019.)

У току су радови на изградњи МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на магистралном путу М-18, на дионици Крупац-граница РС (Богатићи), на територији општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију (семафоре). Радови су планирани до 31.12.2019. године.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Р-414 Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Р-476 Укрина-Горња Вијака и Р-458 Лопаре (Мачковац)-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића. У току су и радови на регионалном путу Р-455 дионица Шековићи-Цапарде, саобраћај се одвија наизмјенично једном коловозном траком.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због активираног клизишта, одвија једном траком, наизмјенично. Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко самог надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

Због покретања клизишта, на локалном путу Сводна-Брезици (општина Нови Град), саобраћај се одвија једном траком.

Забране саобраћаја

На регионалном путу Р-454 а Братунац 3-Дрињача у временским периодима од 00:00 до 07:00 и од 16:00 до 00:00 часова на снази је забрана саобраћаја за теретна возила укупне масе преко 3,5 т и аутобусе класе М3, а због радова на санацији клизишта. Ова забрана се не односи на аутобусе превозника ад Холдинг "Дринатранс" Зворник, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

На регионалном путу Р-458 Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ (Шћепан Поље), забрањен  је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона. (Рјешење Мин. саоб. и веза 13.03/345-103-1/15, од 11.12.2015.).